Količina: za 1 osebo
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 10 minut
Sestavine:
- 30 g rukole
- 50 g Brie sira
- pest orehov
- 20 grozdnih jagod (Isabela)
- 4 rezine kraškega pršuta
- 3 jušne žlice oljčnega olja
- 1 kavna žlička dijonske gorčice
- nekaj kapljic sveže iztisnjenega limoninega soka
- 1 čajna žlička medu
Priprava:
- Najprej pripravimo preliv za solato iz oljčnega olja, dijonske gorčice, limoninega soka in medu. Z vilicami ali manjšo metlico sestavine energično premešamo, da se povežejo med seboj.
- Rukolo operemo in osušimo na papirnati brisački in rukolo razporedimo po krožniku. Narežemo debelejše rezine Brie sira, ki jih razporedimo po rukoli. Posujemo pest orehovih jedrc, dodamo oprane grozdne jagode ter v cvet oblikovane rezine kraškega pršuta.
- Prelijemo s prej pripravljenim prelivom in ponudimo s kruhom.
Dober tek!
Recept je nastal za tednik Domovina www.domovina.je
0 comments on “Jesenska solata z grozdjem”Add yours →