Svežino pomladne solate zaokrožuje okus ocvrtega sira za žar. Poskusite, ne bo vam žal!
Količina: za 1 osebo
Zahtevnost: Enostavno
Čas priprave: 15 minut
Sestavine: 100 g mešane listnate solate (berivka, rdeča berivka, mlada špinača, listi rdeče pese, rukola, motovilec), 3 redkvice, 3 jagode, 4 češnjeve paradižnike, 2 jušni žlici čičerike, 100 g sira za žar, krušne drobtine, moka, jajce, olje za cvrtje, sol, 2 žlici kisle smetane, koper, oljčno olje, balzamični kis
Priprava:
- V manjši ponvi segrejemo olje.
- Sir odrežemo tako, da dobimo trikotnik.
- Povaljamo ga v moki, razžvrkljanem jajcu in nazadnje še v drobtinah.
- Ko je olje dovolj vroče, ocvremo sir.
- Medtem operemo mešanico listnatih solat, redkvice, jagode in češnjeve paradižnike.
- Čičeriko odcedimo in operemo pod tekočo vodo.
- Solate osušimo na papirnati brisački.
- Redkvice narežemo na zelo tanke kolobarje, jagode in paradižnike pa na debelejše.
- V globokem, večjem krožniku sestavimo solato.
- Najprej mešanico listnatih solat, sledi čičerika, kolobarji redkvic, jagod in češnjevega paradižnika.
- V skodelici zamešamo jogurt in koper.
- Solato solimo ter prelijemo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom.
- V sredino solate postavimo trikotnik ocvrtega sira.
- Nazadnje dodamo še preliv iz kisle smetane in kopra.
Dober tek!
www.sladkoslanebrboncice.si
Recept je nastal za spletni medij www.domovina.je
0 comments on “Pomladna solata s sirom”Add yours →