Rahla jajčna omleta

Za tole puhasto omleto potrebujemo:

2 jajci, svinjsko mast, par kapljic olja, sol, rdečo papriko, kapre, naribano mozzarello (kupim že ribano, da nima vode), parmezan, kislo smetano, 3 liste bazilike

Najprej narežemo rdečo papriko na tanke kolobarčke, odcedimo žlico kaper, v skodelici zmešamo mozzarello in parmezan ter dva nastrgana lističa bazilike. V drugi skodelici res dobro razžvrkljamo jajci, ki smo jima dodali sol. V ponvi razpustimo žlico svinjske masti, če so vmes ocvirki toliko bolje 😉 ter nekaj kapljic olja. Segrevamo na najvišji temperaturi toliko časa, da se v ponvi ob robovih vidijo črtice maščobe, kuhinja pa že diši, ker se iz ponve kadi 🙂 No v tistem trenutku v ponvi vlijemo razžvrkljano jajce in res na hitro zapečemo, niti minutka ter odstavimo. Po polovici jajčne omlete razporedimo mešanico sira in zelenjavo. Previdno prepognemo, počakamo par sekund ter jo previdno preložimo na krožnik. Na omleto dodamo žlico kisle smetane ter list bazilike.

In že lahko uživamo v najbolj rahlem jajčku 🙂

Print Friendly, PDF & Email