Sladki stožci z vanilijevo kremo

Za sladice z vanilijevo kremo, vedno uporabim ta moj recept. Če slučajno ne uporabim vse kreme, jo hranim do dva dni v hladilniku in jo vedno uporabim še za kaj drugega…nikoli ne ostane.

Za kremo: 250 ml tekoče sladke smetane, 125 ml mleka, 75 gr sladkorja, 70 gr jedilnega škroba, 4 sveže rumenjake, 1 palčko vanilije v stroku

V lonec zlijemo smetano, mleko ter dodamo strok vanilije, katerega smo predhodno po dolžini prerezali in iz njega v lonec stresemo semena ter nato še cel zunanji del. Zavremo, lonec odstavimo ter pustimo počivat 30 min.

Medtem v drugem loncu z električnimi metlicami zmešamo sladkor, škrob ter rumenjake v puhasto svetlo kremo. Po 30 minutah “namakanja” vanilije jo skozi cedilo prelijemo k sladkim rumenjakom ter ročno z metlico na šibkem ognju dobro vse skupaj pazljivo mešamo in pazimo, da ne nastanejo grudice. Kremo kuhljamo  5 minut nato jo odstavimo in ohladimo.

Za stožce potrebujemo 1 zavitek listnatega testa, ki ga po dolžini razrežemo na 12 trakov širine 3 cm. Vsak trak ovijemo okoli stožastega kovinskega modela. Pekač, kjer bomo pekli obložimo s peki papirjem. Pečico ogrejemo na 200°C.  Pečemo 12 minut. Stožce rahlo ohladimo in odstranimo alu modelčke.

Popolnoma ohlajene stožce do 3/4 napolnimo z vanilijevo kremo, preostanek pa s svežo stepeno smetano, ki jo posujemo z grobo mletimi lešniki. Nato celotno sladico posujemo še s sladkorjem v prahu.

0 comments on “Sladki stožci z vanilijevo kremoAdd yours →

Dodaj odgovor