Slana torta z bučkami

Slana torta z bučkami, brez testa. Jed, ki jo lahko uživamo tako toplo kot hladno. V njej se prepletajo okus svežih bučk, okusne skute in sira.

Video recept

Potrebujemo:

Za pekač s snemljivim obodom premera 24 cm
Potrebujemo: 500 g bučk, 2 jajci, 100 g skute Pomurskih mlekarn, 100 g sira Livada Pomurskih mlekarn, 60 g pirine moke, 100 ml smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 1 zavitek suhega kvasa, sol, oljčno olje
Potrebujemo še: peki papir
Čas priprave: 15 minut
Čas peke: 35 minut

slana torta z bučkami

Priprava:
1. Bučke operemo, odrežemo spodnji in zgornji del ter jin narežemo na tanke kolobarje.

slana torta z bučkami

2. V skledo damo skuto, jajca in sol ter vmešamo z električnim mešalcem.

3. Dodamo kvas in moko. Nadaljujemo z mešanjem. Dodamo smetano za stepanje in grobo nariban sir Livada(pest ga prihranimo za potresti po vrhu).
4. Na koncu ročno vmešamo še kolobarje bučk in premešamo.
5. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo pripravljeno mešanico. Površino enakomerno poravnamo.
6. Po vrhu posujemo še preostanek ribanega sira Livada in dodamo nekaj kapljic oljčnega olja.

slana torta z bučkami

7. Pečemo v predhodno ogreti pečici pri 180 stopinjah Celzija 35 minut.

slana torta z bučkami

8. Pečeno slano torto 10 minut ohlajamo in jo nato postrežemo.

slana torta z bučkami

 

Uživamo jo lahko toplo ali hladno.
Ob hladni se prileže kozarček navadnega jogurta Pomurskih mlekarn.

 

Print Friendly, PDF & Email