Slana torta z bučkami, brez testa. Jed, ki jo lahko uživamo tako toplo kot hladno. V njej se prepletajo okus svežih bučk, okusne skute in sira.
Video recept
Potrebujemo:
Za pekač s snemljivim obodom premera 24 cm
Potrebujemo: 500 g bučk, 2 jajci, 100 g skute Pomurskih mlekarn, 100 g sira Livada Pomurskih mlekarn, 60 g pirine moke, 100 ml smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 1 zavitek suhega kvasa, sol, oljčno olje
Potrebujemo še: peki papir
Čas priprave: 15 minut
Čas peke: 35 minut

Priprava:
1. Bučke operemo, odrežemo spodnji in zgornji del ter jin narežemo na tanke kolobarje.

2. V skledo damo skuto, jajca in sol ter vmešamo z električnim mešalcem.
3. Dodamo kvas in moko. Nadaljujemo z mešanjem. Dodamo smetano za stepanje in grobo nariban sir Livada(pest ga prihranimo za potresti po vrhu).
4. Na koncu ročno vmešamo še kolobarje bučk in premešamo.
5. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo pripravljeno mešanico. Površino enakomerno poravnamo.
6. Po vrhu posujemo še preostanek ribanega sira Livada in dodamo nekaj kapljic oljčnega olja.

7. Pečemo v predhodno ogreti pečici pri 180 stopinjah Celzija 35 minut.

8. Pečeno slano torto 10 minut ohlajamo in jo nato postrežemo.

Uživamo jo lahko toplo ali hladno.
Ob hladni se prileže kozarček navadnega jogurta Pomurskih mlekarn.
0 comments on “Slana torta z bučkami”Add yours →