Slivovi cmoki me vedno vrnejo v otroštvo in me spomnijo na pokojno babico. Zato jih še toliko raje pripravim.
Testo je malce bolj kompaktno kot tisto za njoke (krompirjeve svaljke).
Potrebujemo:
1kg krompirja, 2 jajci, 400gr moke, ščep soli, 100gr masla sobne temperature, slive, sladkor, maslo, krušne drobtine in cimet.
Krompir olupimo, skuhamo in še toplega pretlačimo. Dodamo sol, maslo, jajca in moko ter zgnetemo testo iz katerega oblikujemo svaljek, ki ga razrežemo na poljubno velike kose. Vsak kos testa zvaljamo v krogec in na sredino postavimo razkoščičeno slivo,
ki jo potresemo s sladkorjem in cimetom. Z dlanmi oblikujem cmok. V slan krop damo poljubno število cmokov, ostale lahko hranimo v hermetično zaprti posodi ali v vrečki zamrznjene. Pri meni se to redko zgodi ? Cmok naj se kuha od 15-20 minut, odvisno od velikosti.
0 comments on “Slivovi cmoki (knedli)”Add yours →