Štrudel z nektarinami – odličen poletni posladek

Štrudel z nekatrinami – odličen poletni posladek. Kdo pravi, da je štrudel dober samo z jabolki ali skuto? Poskusite tega z nektarinami. Prepričana sem, da vas bo navdušil. Če želite še malo bolj poletno različico, ga na krožniku servirajte s kepico vanilijevega sladoleda. Za tiste, ki imate raje bolj kisle jedi, pa se zraven poda kepica limoninega sorbeta.

Štrudel z nektarinami – poletni posladek

Za en pekač oziroma iz 6 listov kupljenega vlečenega testa potrebujemo:

vlečeno testo (recept za moje domače vlečeno testo najdete na blogu http://sladkoslanebrboncice.si/vleceno-testo/) ali uporabite 6 listov kupljenega vlečenega testa, 1.5 kg nektarin, sladkor po okusu, olje

Priprava:

  1. Nektarine operemo in narežemo na poljubne kose oziroma rezine. Jaz narežem na tanjše krhlje.
  2. Po okusu nektarinam dodamo sladkor in dobro premešamo.
  3. Pekač namažemo z oljem.
  4. Na vsak list vlečenega testa po daljšem robu nadevamo sladke nektarine.
  5. Krajše robove spodvihamo navznoter ter po daljšem robu štrudel zarolamo.
  6. Tako ponovimo še s preostalimi sestavinami.
  7. Na koncu vsak zavitek oziroma štrudel premažemo z oljem.
  8. Postavimo v predogreto pečico na 180 stopinj Celzija, na srednjo višino, enakomerno gretje.
  9. Pečemo 30 minut.
  10. Pečen štrudel ohladimo in mlačnega posujemo s sladkorjem v prahu.
  11. Zelo dober je svež, še boljši naslednji dan, če seveda ostane.
Štrudel z nektarinami – poletni posladek
Štrudel z nektarinami – poletni posladek
Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Štrudel z nektarinami – odličen poletni posladekAdd yours →

Dodaj odgovor