Štrudel z nekatrinami – odličen poletni posladek. Kdo pravi, da je štrudel dober samo z jabolki ali skuto? Poskusite tega z nektarinami. Prepričana sem, da vas bo navdušil. Če želite še malo bolj poletno različico, ga na krožniku servirajte s kepico vanilijevega sladoleda. Za tiste, ki imate raje bolj kisle jedi, pa se zraven poda kepica limoninega sorbeta.
Za en pekač oziroma iz 6 listov kupljenega vlečenega testa potrebujemo:
vlečeno testo (recept za moje domače vlečeno testo najdete na blogu http://sladkoslanebrboncice.si/vleceno-testo/) ali uporabite 6 listov kupljenega vlečenega testa, 1.5 kg nektarin, sladkor po okusu, olje
Priprava:
- Nektarine operemo in narežemo na poljubne kose oziroma rezine. Jaz narežem na tanjše krhlje.
- Po okusu nektarinam dodamo sladkor in dobro premešamo.
- Pekač namažemo z oljem.
- Na vsak list vlečenega testa po daljšem robu nadevamo sladke nektarine.
- Krajše robove spodvihamo navznoter ter po daljšem robu štrudel zarolamo.
- Tako ponovimo še s preostalimi sestavinami.
- Na koncu vsak zavitek oziroma štrudel premažemo z oljem.
- Postavimo v predogreto pečico na 180 stopinj Celzija, na srednjo višino, enakomerno gretje.
- Pečemo 30 minut.
- Pečen štrudel ohladimo in mlačnega posujemo s sladkorjem v prahu.
- Zelo dober je svež, še boljši naslednji dan, če seveda ostane.
0 comments on “Štrudel z nektarinami – odličen poletni posladek”Add yours →