Tudi tisti, ki raje posegamo po zelenjavni hrani, lahko z izbiro različnih vrst zelenjave in sira pripravimo okusne polnjene pečene paprike. Če pa nismo siti brez mesa, lahko v mešanico zelenjave dodamo še praženo mleto meso ali koščke pečenega piščanca.
Za 3 osebe potrebujemo: 3 paprike (lahko različnih barv), 1 majhna čebula, 10 šampinjonov, 1 manjša bučka, 8 – 10 mini češnjevih paradižnikov, 100 g mehkega sira Livada (lahko tudi tilzit, gavda, edamec,…), parmezan, sveži lističi bazilike, olje, sol
Priprava:
- Papriki odrežemo vrhnji del okoli peclja. Zavržemo samo pecelj, ostali del mesa paprike narežemo na kocke in operemo. Prav tako operemo papriko, ki jo bomo polnili. Oprano osušimo s papirnato brisačko.
- Bučko operemo. Če je bio uporabimo tudi lupino, drugače jo olupimo. Narežemo na manjše kocke.
- Šampinjone opremo in narežemo na 4 kose.
- Češnjev paradižnik operemo in prerežemo na polovico.
- Sir narežemo na kocke.
- V ponvi segrejemo olje.
- Prepražimo čebulo, da postane zlato – rjava.
- Dodamo papriko in jo pražimo 4 – 5 minut.
- Nato dodamo še šampinjone, bučko in češnjev paradižnik.
- Solimo po okusu in dodamo nekaj svežih lističev bazilike.
- Pražimo še 5 minut, nato odstavimo.
- Paprike postavimo v ognjevaren pekač, v katerega na dno prilijemo 2 žlici olja in zajemalko vode.
- V praženo zelenjavo vmešamo kocke sira.
- Nato napolnimo paprike.
- Postavimo jih v prej ogreto pečico na 200 °C in jih pečemo 30 – 40 minut (odvisno od njihove velikosti).
- Tik pred koncem pečenja po vrhu posujemo še malce naribanega sira in parmezan.
- Ko jih serviramo, posujemo še z lističi sveže bazilike.
0 comments on “Z zelenjavo polnjene pečene paprike”Add yours →