Čokoladne kocke s kokosom

Čokoladne kocke s kokosom pa obožujemo vsi. Skoraj vsi. In so prav tako klasična sladica, ki spada na mizo v prazničnem času. Tudi ta recept najdete v lični knjižici “Klasični recepti-Najljubše praznične sladice” Wiener Zucker.

Sestavine za 80 kos

Testo: 4 jajca sobne temperature, 160 g mehkega masla, 400 g sladkorja za peko Wiener Zucker, 1/4 l mleka, 500 g mehke pšenične moke, 1 vrečka pecilnega praška, 60 g kakava

sladkor za peko wiener zucker

Čokoladni preliv: 250 g kokosovega olja, 200 g čokolade za kuhanje, 200 g finega sladkorja v prahu Wiener Zucker, 1/8 l ruma, 4 žlice mleka

fini sladkor v prahu wiener zucker

Za povaljati: 400-450 g kokosove moke

Priprava: Ločimo rumenjake in beljake ter vmešamo beljake v sneg. Mehko maslo, sladkor za peko Wiener Zucker in rumenjake mešamo, dokler ne dobimo penaste teksture. Dodamo mleko. Mehko pšenično moko, pecilni prašek in kakav pomešamo, nato postopoma dodajamo sneg beljakov. Na pekač položimo papir za peko, čezenj razmažemo zmes ter jo pečemo 20 minut v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.

Za čokoladni preliv v posodi na srednjem ognju stopimo kokosovo olje in majhne koščke čokolade. Dodamo sladkor v prahu, rum in mleko ter vse dobro premešamo. Ohlajen pekač razrežemo na majhne kocke, jih namestimo na vilice in cele potopimo v tekočo čokolado. Kocke previdno položimo ven, jih odcedimo in povaljamo v kokosovi moki.

Rok uporabe v dobro zaprti posodi: 3 tedni

Dobro je vedeti: Recept velja za peko v velikem pekaču z merami 47 cm x 39 cm

0 comments on “Čokoladne kocke s kokosomAdd yours →

Dodaj odgovor