Polpeti iz kuhanega rjavega fižola, so okusna in hitro pripravljena hrustljava jed. Primerna tako za vegetarijance kot mesojede jedce.
Potrebujemo (za 4 polpetke):
200 g kuhanega rjavega fižola (odcejen), 60 g parmezana, 1 manjša čebula, nekaj listov pora (raje zeleni del), krušne drobtine, sol, sončnično olje
Priprava:
- Doma kuhan fižol dobro odcedimo.
- Čebulo drobno nasekljamo, na 1 cm kolobarje narežemo por.
- Oboje rahlo solimo in na hitro zmehčamo na vročem olju. Ohladimo.
- Fižol, praženo čebulo in por in parmezan obdelamo v električnem sekljalniku. V kolikor se nam masa zdi preveč mokra, dodamo nekaj krušnih drobtin.
- V globok krožnik nasujemo krušne drobtine.
- Iz mase oblikujemo 4 večje ploščate polpete, ki jih z obeh strani povaljamo v krušnih drobtinah.
- V ponvi segrejemo za dober cm sončničnega olja in polpete ocvremo z obeh strani do lepe zlato rjave barve.
- Ocvrte polpete postavimo na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.
Iz navedene količine lahko pripravite tudi manjše okrogle polpetke, ki jih lahko opečete na minimalni količini olja v ponvi ali pa tudi v pečici na pekaču, obloženem s peki papirjem.
0 comments on “Polpeti iz kuhanega rjavega fižola”Add yours →