Špageti z ocvrtimi bučkami

Med tednom, včasih pa celo med vikendom, nimamo časa, da bi več časa namenili pripravi kosila, zato so v takih dneh še kako dobrodošli recepti za pripravo hitrih jedi. Današnji recept, ki sem ga pripravila za vas, je poleg tega še nasiten in okusen. Le koga med nami ne premamijo testenine? Tokrat sem jih uporabila za pripravo brezmesne jedi, ki bo na vaši mizi v petnajstih minutah.

Za 2 osebi potrebujemo: 240 g špagetov, 2 bio bučki, olje za cvrtje (uporabila sem arašidovo), 100 g masla, sol, poper, parmezan, nekaj svežih lističev bazilike

Priprava:

  1. V slanem kropu po navodilih proizvajalca skuhamo špagete.
  2. Medtem operemo bučki in jima odstranimo vrhnji in spodnji del.
  3. Če uporabimo bio bučke, jih narežemo na tanke kolobarje skupaj z lupino, drugače le-to zavržemo.
  4. V ponvi do vročega segrejemo olje za cvrtje.
  5. Na vročem olju ocvremo vse narezane bučke naenkrat.
  6. Vmes jih enkrat obrnemo.
  7. Pazimo, da jih ne ocvremo preveč, saj bodo grenke.
  8. Ocvrte kolobarje bučk odstavimo na krožnik, obložen s papirnato brisačko, da popivna odvečno maščobo. Tudi po vrhu jih lahko popivnamo s čisto papirnato brisačko.
  9. V drugem loncu raztopimo maslo, prilijemo 2 jušni žlici vode v kateri se kuhajo špageti ter dodamo nekaj svežih lističev bazilike.
  10. Maslo in vodo premešamo.
  11. Dobimo gosto omako v katero predenemo kolobarje ocvrtih bučk (nekaj kolobarjev prihranimo, da jih dodamo na vrh jedi).
  12. Premešamo.
  13. Iz slanega kropa vzamemo špagete in jih primešamo v lonec z bučkami.
  14. Po potrebi dodamo še žlico ali dve vode v kateri so se kuhali.
  15. Dodamo še poper po okusu.
  16. Naribamo parmezan sir in ga dodamo k špagetom.
  17. Še enkrat premešamo in razdelimo na krožnike, dodamo nekaj kolobarjev ocvrtih bučk ter jed ponudimo.
  18. Poleg ponudimo še riban parmezan in poper.

Dober tek!

Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si

0 comments on “Špageti z ocvrtimi bučkamiAdd yours →

Dodaj odgovor