Čokoladna torta – mehka in sočna, taka, ki prevzame brbončice vsakega čokoholika.
Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice
Za okrogel pekač s snemljivim obodom premera 24 cm
Sestavine: 250 g masla Pomurske mlekarne, 300 g jedilne čokolade, 130 g sladkorja, 80 g moke, 3 jajca, 2 čajni žlički pecilnega praška, čokolada v prahu
Za dekoracijo: stepena smetana za stepanje Pomurske mlekarne, sladkor v prahu, sveže jagode
Priprava:
- Čokolado raztopimo nad vodno paro ali v mikrovalovki. Tekoči vmešamo maslo in mešamo, dokler se ne raztopi tudi maslo.
- V skledi zamešamo jajca in sladkor v penasto zmes, ki ji kasneje vmešamo še mešanico masla in čokolade. Dobro premešamo.
- Dodamo suhe sestavine; mešanico presejane moke in pecilnega praška.
- Sestavine dobro premešamo, da ne nastanejo grudice.
- Maso vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in dno posuli s čokolado v prahu.
- Pekač postavimo v prej ogreto pečico na 170 stopinj Celzija za 25 – 28 minut. Po preteklih 25 minutah že preverimo pečenost z lesenim nabodalcem. Sredica torte mora ostati mokra.
- Torto popolnoma ohladimo, odstranimo iz pekača in dekoriramo s stepeno sladko smetano, sladkorjem v prahu ter svežimi jagodami.
0 comments on “Čokoladna torta – mehka in sočna”Add yours →