Creme tart – piškotna tortica z obliko

Creme tart – piškotna tortica z obliko številke ali črke. Okrašena z veliko smetane in svežega. sezonskega sadja. Tortica, ki očara.

Creme tart

Video recept na YouTube kanalu

Za piškotno testo: 350 g bele mehke moke, 50 g čokolade v prahu, 180 g masla Pomurskih mlekarn, 180 g sladkorja v prahu, 4 rumenjake

Za nadev: 300 ml rastlinske smetane Pomurskih mlekarn

Za dekoracijo:  različno sezonsko sadje

Priprava:

  1. Smetano stepemo in postavimo v hladilnik.
  2. V sledi premešamo moko in čokolado v prahu.
  3. Dodamo na koščke narezano maslo Pomurskih mlekarn (sobne temperature).
  4. S prti vse sestavine dobro pregnetemo.
  5. Nato vmešamo še sladkor v prahu.
  6. Dobimo »prahasto« maso, ki ji na koncu vmešamo še rumenjake.
  7. Dobro pregnetemo.
  8. Maso zavijemo v folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.
  9. Ohlajeno testo razvaljamo med dvema listoma peki papirja na debelino ½ cm.
  10. Vrhnjo plast peki papirja odstranimo ter iz testa izrežemo željeno obliko (črke, številke). Lahko si pomagamo s šablono.
  11. Pečico ogrejemo na 160 stopinj Celzija.
  12. Pečemo na srednjem rešetu približno 15 minut.
  13. Pečeno piškotno testo popolnoma ohladimo.
  14. Hladno smetano nadevamo v dresirno vrečko.
  15. Na okrasni krožnik postavimo spodnji del piškotnega testa, obložimo ga s smetano. Uporabimo lahko različne nastavke za brizganje.
  16. Pokrijmo z drugim piškotnim testom in tudi tega nadevamo s smetano.
  17. Cream tart še okrasimo z različnim sezonskim sadjem.
  18. Torto za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se piškotno testo navzame vlage iz smetane.

Cream tart je še najbolje pripraviti prejšnji dan. Piškotno testo nadevamo s smetano in ga nato postavimo čez noč v hladilnik, da se testo navlaži. Naslednje jutro torto okrasimo s svežim sadjem.

Cream tart
Print Friendly, PDF & Email