Galette s paradižnikom in mozzarello

Galette s paradižnikom in mozzarello ali zelenjavno sirna torta je pripravljena 1, 2, 3…pečena pa v 40-45 minutah. Lahko je kot prigrizek ali kot glavna jed.

Galette - Zelenjavno sirna torta je pripravljena 1, 2, 3...pečena pa v 40-45 minutah
Galette s paradižnikom in mozzarello
Potrebujemo:

1 zavitek testa Pasta brisee’, pesto rosso, mozzarella, mesnat paradižnik, origano, rukola, sol

Testo odvijemo in skupaj s peki papirjem položimo v okrogel pekač. Po dnu testo z vilico prepikamo in namažemo s pesto rosso. Obložimo z rezinami mozzarelle (uporabimo tisto v kosu, brez vode, ker je bolj suha). Potresemo z origanom. Paradižnik narežemo na pol centimetrske kolobarje, ki jih rahlo solimo. Položimo jih čez mozzarello in tudi po njih posujemo origano. Robove testa obrnemo navzdol tako, da delno rekrivajo nadev.

Postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj Celzija in pečemo 40-45 minut. Če se nam zdi, da je že dovolj zlato rjavo testo, pokrijemo s peki papirjem in pečemo naprej.

Serviramo lahko skupaj z listi rukole.

Galette - Zelenjavno sirna torta je pripravljena 1, 2, 3...pečena pa v 40-45 minutah
Galette s paradižnikom in mozzarello
Galette - Zelenjavno sirna torta je pripravljena 1, 2, 3...pečena pa v 40-45 minutah
Galette s paradižnikom in mozzarello
Print Friendly, PDF & Email