Hrustljavi angelski laski na kokosovem oblačku

Hrustljavi angelski laski na kokosovem oblačku so nastali v sodelovanju z Mama rezanci, podjetja BCA d.o.o. iz Ljubljane, www.bca.si/mama-rezanci/. Mama rezanci se ponašajo z znakom kakovosti Thailand Trust Mark.

Podjetje BCA d.o.o. iz Ljubljane me je namreč izbralo za eno izmed desetih food blogerjev, ki smo prejeli paket njihovih dobrot. Z riževimi rezanci se soočam prvič. Tudi poskusila jih še nisem.

Mama Instant riževi rezanci, KOH COCONUT Mleko in Čips

In kaj sem kot prvo jed pomislila, ko sem v roke prijela Mama rezance? Ker sem mama, sem takoj pomislila, kako razveseliti svojega sina s čim drugim kot s sladico. Med drugim sem v paketu prejela riževe rezance, kokosov čips in kokosovo mleko. Nekaj sladkega se zagotovo da narediti 😉

Pa sem začela razmišljati o sladici. Kako riževe rezance spremeniti v sladko dobroto. In mi je uspelo. Nastali so hrustljavi angelski laski, kot sem na koncu poimenovala riževe rezance. Ker so tako beli in skodrani 😉

Mama Instant riževi rezanci, KOH COCONUT mleko in čips
Hrustljavi angelski laski Mama Instant riževi rezanci
Potrebujemo (za dve osebi):

125g Mama Instant riževih rezancev, 50g Mama Instant riževih rezancev vermicelli, olje za cvrtje (uporabila sem sončnično), 250gr mascarpone sira, 2 žlici sladkorja v prahu, 40ml KOH COCONUT kokosovega mleka, 15gr KOH COCONUT kokosovega čipsa, 15gr bananinega čipsa, 2 viola figi, 1 granatno jabolko, mešanico Sladkega cimeta v mlinčku, med, naribana bela čokolada

Najprej pripravimo kokosovo kremo. Mascarpone sir z električnimi metlicami zmehčamo. Dodamo sladkor v prahu. Količino sladkorja lahko tudi zmanjšate, če ne marate preveč sladkih sladic. Ko sladkor in mascarpone premešamo, dodamo še kokosovo mleko. Nato ročno vmešamo nadrobljen kokosov in bananin čips. Kremo postavimo v hladilnik.

Pripravimo si rezance in vermicelli rezance. Segrejemo olje. Ko je toliko vroče, da se ob straneh lonca delajo črtice, vanj res na hitro položimo in obrnemo najprej rezance in nato še vermicelle. Rezanci se res v sekundi napihnejo in postanejo beli. Vermicelli pa so toliko tanki, da moramo biti res zelo hitri, da jih ne zažgemo. Ocvrte položimo na krožnik, ki smo ga pokrili s papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo. Preložimo jih na čist krožnik in posujemo s sladkorjem v prahu.

Hrustljavi angelski laski na kokosovem oblačku

Sedaj pa se prične umetniški del sestavljanja sladice. Očistimo granatno jabolko ter narežemo figo, polovico na 4 tanjše rezine, drugo polovico pa na krhlje. Na dno skodelice damo najprej zrna granatnega jabolka, na vsako izmed 4 sten steklene skodelice pa tanko rezino fige, ki smo jo predhodno namazali po notranji strani z medom. Sledi plast kokosove kreme, ki jo na vrhu poravnamo. Nanjo naribamo belo čokolado ter posujemo s sladkim cimetom. Sledijo še zrna granatnega jabolka ter ocvrti riževi rezanci. Na koncu na sredino dodamo še krhlje fige.

Hrustljavi angelski laski na kokosovem oblačku

Podjetju BCA d.o.o. se zahvaljujem, da so mi dali možnost ustvarjanja z odličnimi in kakovostnimi izdelki. Spoznala sem sestavine, ki so mi prej bile tuje in moram priznati, da so me okusi prijetno presenetili. Njihovi Mama riževi rezanci ter KOH COCONUT izdelki bodo sedaj pri meni večkrat na jedlinku.

Recepti z Mama Instant riževimi rezanci in KOH COCONUT izdelki še sledijo.

 

 

0 comments on “Hrustljavi angelski laski na kokosovem oblačkuAdd yours →

Dodaj odgovor