Riževi rezanci “Morje in Hribi”

Riževi rezanci “Morje in Hribi”, ko se srečajo morski sadeži in gobe, so nastali v sodelovanju s podjetjem BCA d.o.o., iz Ljubljane. Med drugim so zastopnik za “Mama Instant riževe rezance“, ki se ponašajo z znakom kakovosti Thailand Trust Mark.

Ko sem prejela paket Maminih rezancev, sem se takoj odločila, da jih bom poskusila z omako, ki jo najbolj obožujem z jajčnimi rezanci. To je omaka “Morje in Hribi”.

Riževi rezanci “Morje in Hribi”
Potrebujemo (za 2 osebi):

150gr Mama Instant riževih rezancev, 10 rjavih šampinjonov, 100gr lisičk, 2 stroka česna, šopek svežega peteršilja, 200gr morskih sadežev (klapavice, kalamari, bele kozice, surimi peresniki), 6 škampovih repkov, 2 žlici belega vina, oljčno olje za kuhanje, 2,5dl smetane za kuhanje, sol, poper

Na oljčnem olju pražimo toliko časa strok česna, ki smo ga prepolovili, da zadiši, nato dodamo še šopek peteršilja. Dodamo očiščene lisičke in na pol prerezane šampinjone. Dušimo na zmernem ognju 20 minut. Proti koncu gobe rahlo solimo.

V drugi ponvi na oljčnem olju spet pražimo še en strok česna, ki smo ga prepolovili ter šopek peteršilja. Ko se olje dovolj segreje, dodamo klapavice, repke kozic in surimi peresnike ter vse skupaj pražimo nekje 20 minut.

Riževi rezanci “Morje in Hribi”

 

Riževi rezanci “Morje in Hribi”

V tretji ponvi segrejemo oljčno olje in dodamo škampove repke. Zapečemo jih z obeh strani, nato prilijemo 0,5 dl vina. Pustimo, da vino izhlapi. Po okusu solimo.

Pet minut pred koncem priprave morskih sadežev in gob pripravimo riževe rezance po navodilih proizvajalca. Ko so pripravljeni, jih odcedimo in prelijemo z mrzlo vodo. V loncu zavremo in rahlo solimo smetano za kuhanje. Ko smetana zavre ji dodamo riževe rezance. Lonec odstavimo in riževe rezance dobro premešamo. Šele nato rahlo vmešamo morske sadeže ter gobe.

Riževe rezance serviramo na krožnik, prelijemo z malce deviškega oljčnega olja ter ščepcem popra.

Riževi rezanci “Morje in Hribi”

0 comments on “Riževi rezanci “Morje in Hribi”Add yours →

Dodaj odgovor