
Foto: Rudi Uran
za 2 osebi
potrebujemo: 500 g sv. kareja v kosu, sol, poper, 6 rezin pečenega pršuta, 6 pravokotnih palčk sira Livada Pomurskih mlekarn
za omako: 1 čebula, 2 stroka česna, 4 jušne žlice ajvarja Droga, 50 ml zelenjavne jušne osnove, smetana za stepanje Pomurskih mlekarn, 2 jušni žlici kisle smetane, 2 – 3 jušne žlice zelenega popra v slanici, sol, poper
Priprava:
- Pripravimo meso. Kare narežemo tako, da se na eni strani skupaj držita po dva tanjša zrezka (kot žepek).
- Vsakega posebej solimo in popramo.
- Nato nadevamo z rezino pečenega pršuta in pravokotno, debelejšo palčko sira Livada.
- Odprti del dveh zrezkov zapremo z lesenimi nabodalci.
- Na vroči maščobi zrezke zapečemo z obeh strani. Nato jih pokrite dušimo še 25 – 30 minut.
- Pripravimo sestavine za omako. Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo.
- Zrezke vzamemo iz ponve in na maščobi prepražimo sesekljano čebulo in česen.
- Dodamo ajvar, jušno osnovo, smetano, zelen poper in pustimo, da rahlo povre.
- Na koncu še začinimo s soljo in poprom.
- V zgoščeno omako dodamo pečene zrezke in jih še nekaj minut v omaki dušimo.
Video recept najdete na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice
Foto na desni strani: Rudi Uran
0 comments on “Polnjeni mesni žepki v ajvarjevi omaki”Add yours →