Polnjeni mesni žepki v ajvarjevi omaki

Polnjeni meni žepki v ajvarjevi omaki
Foto: Rudi Uran

za 2 osebi

potrebujemo: 500 g sv. kareja v kosu, sol, poper, 6 rezin pečenega pršuta, 6 pravokotnih palčk sira Livada Pomurskih mlekarn

za omako: 1 čebula, 2 stroka česna, 4 jušne žlice ajvarja Droga, 50 ml zelenjavne jušne osnove, smetana za stepanje Pomurskih mlekarn, 2 jušni žlici kisle smetane, 2 – 3 jušne žlice zelenega popra v slanici, sol, poper

Priprava:

  1. Pripravimo meso. Kare narežemo tako, da se na eni strani skupaj držita po dva tanjša zrezka (kot žepek).
  2. Vsakega posebej solimo in popramo.
  3. Nato nadevamo z rezino pečenega pršuta in pravokotno, debelejšo palčko sira Livada.
  4. Odprti del dveh zrezkov zapremo z lesenimi nabodalci.
  5. Na vroči maščobi zrezke zapečemo z obeh strani. Nato jih pokrite dušimo še  25 – 30 minut.
  6. Pripravimo sestavine za omako. Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo.
  7. Zrezke vzamemo iz ponve in na maščobi prepražimo sesekljano čebulo in česen.
  8. Dodamo ajvar, jušno osnovo, smetano, zelen poper in pustimo, da rahlo povre.
  9. Na koncu še začinimo s soljo in poprom.
  10. V zgoščeno omako dodamo pečene zrezke in jih še nekaj minut v omaki dušimo.

Video recept najdete na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice

Foto na desni strani: Rudi Uran

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Polnjeni mesni žepki v ajvarjevi omakiAdd yours →

Dodaj odgovor