Polpeti iz kuhanega rjavega fižola

POLPETI IZ KUHANEGA RJAVEGA FIŽOLA

Polpeti iz kuhanega rjavega fižola, so okusna in hitro pripravljena hrustljava jed. Primerna tako za vegetarijance kot mesojede jedce.

Potrebujemo (za 4 polpetke):

200 g kuhanega rjavega fižola (odcejen), 60 g parmezana, 1 manjša čebula, nekaj listov pora (raje zeleni del), krušne drobtine, sol, sončnično olje

Priprava:

  1. Doma kuhan fižol dobro odcedimo.
  2. Čebulo drobno nasekljamo, na 1 cm kolobarje narežemo por.
  3. Oboje rahlo solimo in na hitro zmehčamo na vročem olju. Ohladimo.
  4. Fižol, praženo čebulo in por in parmezan obdelamo v električnem sekljalniku. V kolikor se nam masa zdi preveč mokra, dodamo nekaj krušnih drobtin.
  5. V globok krožnik nasujemo krušne drobtine.
  6. Iz mase oblikujemo 4 večje ploščate polpete, ki jih z obeh strani povaljamo v krušnih drobtinah.
  7. V ponvi segrejemo za dober cm sončničnega olja in polpete ocvremo z obeh strani do lepe zlato rjave barve.
  8. Ocvrte polpete postavimo na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.

Iz navedene količine lahko pripravite tudi manjše okrogle polpetke, ki jih lahko opečete na minimalni količini olja v ponvi ali pa tudi v pečici na pekaču, obloženem s peki papirjem.

Print Friendly, PDF & Email